kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Révész Béla : Régi hárfa

  • leírás
  • további adatok
Első könyvem negyvenedik évfordulójára
Rudnay Gyula illusztrációival, a borító rajza Bortnyik Sándor munkája
A könyvet Bortnyik Sándor tervezte

"Negyven éve, hogy az első könyvem megjelent. Óh, nem ünnep, jubileumos dátum, de bizalmas találkozás önmagammal, hogy írói módra megkémleljem az új témát, ki voltam én akkor, amikor a zsengét napvilágra emeltem.
A témarengeteg kellős közepén sürgetne az új írnivaló. A hajdan megszerzett toll tovább nyugtalankodik és tovább rovogatná a fölfedezést, elregélést. Vinne a vágy a szándékok felé, mintha most kezdődnék, ami már annyiszor elmúlt. Szinte másítom, csitítom, felejteni akarom a zsúfoltságot, amivel a megjárt út felém fordul.
Hova tünt el az első könyvem? Alig emlékszem reá. Sárgás volt a papirosa, de melegen lehelt reám, mint a leányka szőke haja, akit itt Pesten éhes szívemmel megláttam és odahaza, a vidéki városban, az induló fák között, orgonáló bokrok illatában tovább álmodtam. Róla már írtam a hevületességet, ha akadozott is a tüdőm a fanfáros igyekezettől.
Olvasnám kívánkozva, maturánsabb komolykodással az öcskösi könyvet, ha valamiképpen elém bukkanna az évek süllyesztőjéből."
Gerince leszakadt, sérült.
állapot:
kategória: Könyv > Szépirodalom > Próza >
kategória: Bibliofilia > Bibliofil >
kiadó: Dante, [1939]
cikkszám / ISBN: 0062361
kötés: kötve/papír
oldalszám: 75
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár