kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Alinsky, Saul D. : Radikálisok kiskátéja - Gyakorlati ábc a realista radikálisok számára

  • leírás
  • további adatok
Sorozat: Barométer kiskönyvtár.
Ford.: Molnár Sándor.
Megjelent 300 példányban, [a BME gépészkari KISZ "kvázi ellenzéki" kiadványaként].

"A probléma, amit nem lehet eléggé hangsúlyozni, amit ugyanakkor mind a szervezők, mind a misszionáriusok, mind pedig a >>népet szolgáló önzetlen politikusok állandóan figyelmen kívül hagynak, egyszerűen az, hogy ha az emberek úgy érzik, hogy nincs hatalmuk a dolgokon változtatni, akkor nem fognak azon gondolkozni, hogy mit kellene csinálniuk és hogyan. [...] Amikor az emberek létrehozzák saját szervezetüket, rendelkeznek azzal a hatalommal, amely lehetővé teszi, hogy változtassanak a dolgokon. Ezért kulcskérdés minden politikai rendszernek a szervezet, a szervezkedési jog. Amikor a szervezet létrejött, szembe találja magát a változtatás kérdésével. Az emberek gondolkozni kezdenek, kérdéseket tesznek fel, hogy mi a változtatás útja-módja."

Saul D. Alinsky (1909-1972) politikai aktivista, teoretikus. Műve a a mozgalom építés kézikönyve. Az 1972-ben megjelent munka szerkezetét nézve szisztematikusan halad az általános morális, etikai kérdések tisztázásától a konkrét építkezés gyakorlati tanácsai felé.
A mai (2021.) jobboldali sajtó Alinsky- t és művét az aktuális sorosozós narratíva mentén próbálja belehelyezni a "radikális kommunista" kasznijába.
állapot:
kategória: Könyv > Politika >
kategória: Könyv > Filozófia >
kiadó: BME Gépészkar, 1988. Bp.,
cikkszám / ISBN: 0058073
kötés: fűzve
oldalszám: 51 p.
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár