kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Mondin, Battista : Pápák enciklopédiája

  • leírás
  • további adatok
Kb. 40 lap alja -szöveget nem érintően- sérült.

A ​Katolikus Egyház és a pápaság a nyugati kultúra leghosszabb ideje fennálló intézménye. Öröknek tűnő birodalmak születtek és buktak el a mögöttünk hagyott két évezred sodrásában, ám a pápaság hol lelkeket vezérlő spirituális hatalomként, hol evilági, történelemformáló tényezőként minden korban jelen volt.
A Krisztus utáni első századokban Róma püspökei az Egyház vezetésével együtt szinte kivétel nélkül a vértanúhalált is vállalták. Vajon hogyan lettek a pápák az üldözés korszaka után a Római Birodalom utolsó évszázadában vallási tekintéllyé, hogyan nyertek világi hatalmat, hogyan váltak uralkodók fölött álló uralkodóvá, s hogyan lettek korunkban – földi hatalmukról lemondva – a világ lelkiismeretévé? Battista Mondin, a Pontificia Universitá Urbaniana tanszékvezető egyetemi tanára Szent Pétertől napjainkig a történelem pápáinak életútján keresztül ezt a folyamatot mutatja be. Az életrajzi adatokon kívül felvázolja az Egyházra ható párhuzamos világtörténeti eseményeket is, valamint egy-egy egyházfő szerepét a katolikus tanítás és dogmafejlődés területén. A jelentősebb pápákkal és az utolsó két évszázad egyházfőivel kiemelten foglalkozik, nagy lélektani rálátással rajzolva meg személyiségüket. A könyvet színes képmelléklet teszi teljessé, mely bemutatja a pápák portréit és címereit.
Ma, a lexikonok és enciklopédiák új virágkorában Battista Mondin műve előkelő helyet foglalhat el könyvespolcainkon, hiszen a pápaság története egyben az Egyház története, s az Egyház története – bizonyos értelemben – a nyugati kultúra története is.
állapot:
kategória: Könyv > Vallás > vallástörténet, teológia >
kategória: Könyv > Lexikon, Kézikönyv >
kiadó: Szent István Társulat, 2001
cikkszám / ISBN: 9789633612958
kötés: kötve/papír (kiadói, eredeti védőborítóban)
oldalszám: 815, [16] t.
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár