kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Comenius - Mészáros István : Orbis Pictus - A való világ Comenius szemével

  • leírás
  • további adatok
A neveléstörténet egyik klasszikus műve a XVII. század közepéről Comeniusnak, a nagy morva pedagógusnak Európa-szerte két évszázadon át használt tankönyve, az Orbis sensualium pictus, vagyis az ember és a körülötte levő világ megismertetése szavakban és képekben.
Ez volt az első olyan iskoláskönyv, amelyben a szerző az elsajátítandó anyag mindegyik leckéjét didaktikai szempontból tudatosan megtervezett képekkel látta el, az érzékszervi tapasztalatok - köztük a vizualitás - alapvetően fontos, napjainkban is kiemelt jelentőségű szempontját érvényesítve.
Első kiadásától fogva többnyelvű rövid olvasmányok csatlakoznak a szép fametszetű ábrákhoz. E kevéssé ismert 1798-as pozsonyi változatban latin, magyar, német és szlovák nyelvű szövegek találhatók. Mostani hasonmás kiadásunk Mészáros Istvánnak az egykori oskolák és legendás iskolavárosok, nevezetesen Sárospatak világát megidéző kísérőtanulmányát is tartalmazza, az alapművel közös tokban. Angol, német és szlovák nyelvű összefoglaló zárja a kiadványt.
Kiadói karontokban.
állapot:
kategória: Könyv > Pedagógia >
kategória: Könyv > Történelem > Művelődéstörténet >
kiadó: Nemzeti Tankönyvkiadó, 2006
cikkszám / ISBN: 9789631958928
kötés: kötve/egészvászon
oldalszám: 268
könyv nyelve: magyar

további képek

Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár