kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Berkow, Robert (Főszerk.) : MSD orvosi kézikönyv a családban

  • leírás
  • további adatok
Jelenleg a Merck Manual számtalan olyan betegséget tartalmaz, melyet száz évvel ezelőtt nem ismertek. Az elmúlt száz esztendő orvosi gyakorlatának rövid áttekintése a Merck Manual tükrében a VII. oldalon található. Bár az orvostudomány ismeretanyaga megnőtt, a Merck Manual célja nem változott - hogy tömören, de teljességre törekedve, szabatos stílusban, hasznos klinikai információkkal lássuk el a gyakorló orvosokat, medikusokat, kezdő orvosokat, rezidenseket, nővéreket, gyógyszerészeket és a többi egészségügyi szakdolgozót. A Merck Manual ((magyar fordítása az MSD Orvosi Kézikönyv)) továbbra is átfogja mindazokat a témákat, melyek elvárhatóak egy belgyógyászat tankönyvtől, de ugyancsak részletes információkat ad a gyerekgyógyászatból, psychiatriából, szülészetből, nőgyógyászatból, bőrgyógyászatból, gyógyszertanból, szemészetből, fül-orr-gégészetből és számos speciális területről. Az MSD Orvosi Kézikönyv a gyakorló orvosok számára nyújt gyors segítséget a betegek jobb ellátásához. Minél specializáltabbá válik az orvosi gyakorlat, annál fontosabbá válnak ezek az információk. A specialistáknak és a háziorvosoknak is néha sürgősen kell információt szerezniük más szakterületekről.

A Merck Manual 17. kiadása egy fáradtságos, de sikeres 7 éves vállalkozás csúcspontja. Minden téma felfrissített, és sok teljesen újraírt. Jelen kiadás új témái pl. a kéz betegségei, prion-betegségek, a halál és a haldoklás, a valószínűség a gyakorlati medicinában, a sokszoros gyógyszerérzékenység, a chronicus fáradtság syndroma, a rehabilitatio, leszokás a dohányzásról és az idősek gyógyszeres terápiája. A kiadóbizottság tagjai, a szaktanácsadók és a közreműködő szerzők listája a következő oldalakon olvasható. Olyan mértékű hálával tartozunk nekik, melyet itt nem tudunk kifejezni, de tudjuk, megfelelő jutalom lesz számukra, ha kemény munkájuk az Önök igényeit kielégíti. Az átfogott kiterjedt tárgyi anyag és a különféle próbálkozások után kialakult sikeres hagyomány miatt az MSD Orvosi Kézikönyv rendelkezik néhány sajátos jellemzővel.
Arra biztatjuk az olvasókat, hogy töltsenek néhány percet az Útmutató a könyv használatához (XII. old.) és a fejezetek elején (melyet a lap szélén lévő kocka jelöl) található tartalomjegyzék, valamint a Tárgymutató (2689. old.) áttanulmányozásával. Az alcímek minden fejezetben, a belső címek minden tárgy megbeszélésénél és a vastag betűs kifejezések a szövegben, egyaránt a szöveg használatában kívánnak segíteni.
állapot:
kategória: Könyv > Orvosi >
kiadó: Melania, 1994
cikkszám / ISBN: 0061254
kötés: kötve/egész nyl
oldalszám: 2927
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár