kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Tilesch György - Omar Hatamleh : Mesterség és intelligencia - Vegyük kezünkbe sorsunkat az MI korában

  • leírás
  • további adatok
Borítóterv: Papp Norbert.

„A szerzők vállaltan közérthető, gondolat ébresztő könyvet akartak írni valamiről, ami már a világ része, és ha nem értjük meg, hogy most mire képes a technika, és mire nem, esélyünk sincs felfogni, hogy mit lehet még vele elérni.”
Qubit.hu

A mesterséges intelligencia a jelen: egy MI uralta korszak küszö¬bén állunk. Már most többet jelent egy éppen aktuális trendnél, a közeli jövőben pedig könnyen a politikai, gazdasági és pénz¬ügyi hatalomtechnika elengedhetetlen eszköze lehet. Az MI mindennapjaink és privát életünk szerves részévé válik, miközben észrevétlenül újraírja a munka fogalmát, birtokba veszi otthonainkat és jelentősen befolyásolja emberi kapcsolatainkat, valamint az ismeretszerzés eszközeit egyaránt. Mindezek tudatában nem vesztegethetjük tovább az időt, új alapokra kell helyeznünk gondolkodásunk, civilizációnk és kultúránk tartópilléreit – felkészítve ezzel magunkat egy idáig példátlan horderejű paradigmaváltásra.
Határozott és felelős fellépés szükséges az MI-ben rejlő potenciál és fenyegetés kezeléséhez. A mesterséges intelligencia körüli felhajtás és dezinformáció alaposan megnehezítik a tájékozódást, ami pedig tovább mélyíti a társadalmi egyenlőtlenségeket és polarizálja a közvéleményt. Az MI fejlődésének iránya és a jövő azonban még mindig tőlünk, emberektől függ: a tudomány és a techvilág szereplői, valamint a politikai döntéshozók mellett az egyén felelős elhatározásain múlik minden. Tilesch György és Omar Hatamleh könyvükben az MI innovatív értelmezését, valamint a jelen és a közeljövő legégetőbb problémáinak tematizálását tűzik ki célul, amely problémákra megoldási javaslatokkal is szolgálnak.

DR. OMAR HATAMLEH a NASA mérnöki innovációért felelős részlegének, illetve az International Space University űrkutatási programjának egykori vezetője. Ezt megelőzően évekig az Ames Kutatóközpont egyik vezető kutatója. 23 éve a legkülönbözőbb feladatkörökben megkerülhetetlen az amerikai űrkutatás berkein belül. Kutatói ténykedését, valamint a NASA-nál végzett innovációs munkáját több díjjal is elismerték.

DR. TILESCH GYÖRGY a PHI Institute for Augmented Intelligence alapító elnöke. Szakterülete a mesterséges intelligencia által jelentett stratégiai, etikai, társadalmi, munkaerőpiaci, irányelv-alkotási és kormányzati kihívások. Vállalatvezetőként, globális innovációs és MI-szakértőként a Szilícium-völgyben él. Számos szektorban dolgozott már a világ vezetőivel a világ minden kontinensén (Microsoft, EU, Fehér Ház, Világgazdasági Fórum, Ipsos, Club de Madrid, nemzeti kormányok). Tanácsadói és közvetítői munkát végez a transzatlanti MI szövetségesi partnerség keretében. A Harvard Innovációs Labor Experfy MI-tehetségmenedzsment platformjának tanácsadó testületi tagja, a Neumann Társaság MI Nagykövete.”
állapot:
kategória: Könyv > Esszé, tanulmány >
kategória: Könyv > Természettudomány >
kategória: Könyv > Informatika >
kategória: Könyv > Technika >
kiadó: Libri, (2021)
cikkszám / ISBN: 9789634338291
kötés: fűzve
oldalszám: 240
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár