kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Képgrafika Tanszék - Magyar Képzőművészeti Egyetem

1 800 Ft
  • leírás
  • további adatok
Printmaking Department - Angol-magyar kétnyelvű kiadvány.

A kiállítás katalógusa áttekintést ad az elmúlt száz év grafikai képzéséről, beleértve a kortárs magyar képgrafikai oktatás mai törekvéseit. Képet ad a grafikai képzés színvonaláról, a felsőoktatásban részt vevő hallgatók képességeiről, útkereséseiről.

Éppen száz éve, 1906-ban kezdeményezte az elismert grafikusművész, Olgyai Viktor a grafikai képzés különválását a magyar képzőművészeti felsőoktatásban. A Mintarajziskola akkori igazgatója, Szinyei Merse Pál sürgetésére létrehozták a grafika tanszéket, ahol Olgyai segítségével a művészeti hagyomány legfőbb értékeivel ismerkedhetett az ifjú, modern felfogású grafikusnemzedék.

A második világháború utáni fordulatot követően Koffán Károly, Konecsni György, Ék Sándor, majd Raszler Károly, Rozanits Tibor és Kocsis Imre határozták meg a grafikai oktatás irányát. Megteremtették az új eljárások feltételeit (szitanyomás, fotóeljárások) és a jelenleg folyó oktatás során - Somorjai Kiss Tibor vezetésével - folyamatosan ápolják a modern magyar grafika hagyományait, szabad teret engedve minden értékes művészi kezdeményezésnek.
állapot:
kategória: Könyv > Művészet > Képzőművészet > kiállítási katalógus >
kategória: Könyv > Művészet > Művészettörténet >
kategória: Könyv > Idegennyelvű könyvek > Angol nyelvű >
kategória: Könyv > Művészet > Művészeti album >
kiadó: Magyar Képzőművészeti Egyetem, 2000
cikkszám / ISBN: 0059935
kötés: fűzve
oldalszám: 118 p.
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár