kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Gulyás Mihály : Gyökereink, képek Kondoros múltjából

1 500 Ft
  • leírás
  • további adatok
Kondoros ​a mi szűkebb szülőföldünk, az a hely, ahonnan Gulyás Mihály is elment, és ahová gyakran visszatért beszélgetni, gyűjteni, emlékezni. Ezt a kötődést tükrözik összegyűjtött képei Kondoros múltjáról, felelevenítve dédapáink, apáink életét; a dokumentumok, amelyek képet adnak arról, hogy a XIX. század második felében Magyarországon hogyan alakult ki egy „új” település és hogyan vált életképessé a XX. században.

Miska bácsi élete, értékrendje, kitartása őszintesége és a múlt iránt érzett tisztelete követendő példa számunkra is. Méltán érdemelte ki a községünk által adományozott díszpolgári címet.

Az előző kötet megjelenése után tovább folytatta gyűjtő munkáját. Elképzelése az volt, hogy a következő könyvben olyan dokumentumokat mutasson be, amelyek feltárják a múltunk további ismeretlen részleteit is. A kiadáshoz szükség lett volna még néhány év gyűjtő, rendszerező munkára. Ez az idő nem adatott meg számára…, betegségét nem tudta leküzdeni. Az előző könyvének szerkesztésében segédkező három fiatal barátja, tisztelettel adózva emlékének, az összegyűjtött anyagból kiállítást rendezett, amely alapját adja a most megjelenő bővített kiadásnak. Önkormányzatunk a Gulyás család támogatásával teremtette meg azt a közös hátteret, amely lehetővé tette, hogy Ön, kedves olvasó most kezében tarthassa ezt a könyvet. Kívánom, hogy lapozgatás során személyes emlékeken túl érintsen meg mindnyájunkat az az érzés, hogy összetart egy családot, egy közösséget, egy települést: GYÖKEREINK. Kondoros, 2002. szeptember 28. Dankó Béla polgármester
állapot:
kategória: Könyv > Történelem > Helytörténet >
kiadó: Kondoros Nagyközség Önkormányzata, 2002
cikkszám / ISBN: 0063163
kötés: kötve/papír
oldalszám: 191
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár