kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

DEEP PURPLE World Tour '91 - [Budapest] BS [1991.] jan.30.

10 000 Ft
  • leírás
  • további adatok
Két részes plakát, design: Typografika Studio, méret: 164 x 114 cm. (82 x 114 cm./db.), egyenként kétrét hajtva, egyébként hibátlan állapotban.

Az 1985-ben újjáalakult Deep Purple 2., az együttes fennállásának 12. sorlemezét követő 1988-as világturnét követően a két frontember Ian Gillan énekes és Ritchie Blackmore szólógitáros között - immáron nem először - megromlott a viszony. Blackmore többször az énekes szemére vetette, hogy az évek múlásával igencsak megkopott a hangja és bár a gitáros kijelentésében volt igazság, Gillan olyannyira megharagudott, hogy 1989-ben távozott a zenekarból.
Ezt követően a zenekar úgy döntött, hogy Ritchie Blackmore Rainbow-jának egykori énekesét Joe Lynn Turnert veszi be az együttesbe. Az új (az együttes 5. felállása) egy nagylemezt (Slaves and Masters) és az azt követő, egyébként sikeres világturnét tudhatott magáénak, melynek során - a Deep Purple történetében második alkalommal - Magyarországra is ellátogattak. A zenekar 1993-ban ünnepelte fennállásának 25 éves jubileumát, ezért a kiadó azt tanácsolta, hogy hívják vissza Ian Gillant ami miatt ez a felállás végül is felbomlott.
állapot:
kategória: Plakát > Koncert, zene >
kiadó: Multimedia, 1991. Budapest,
cikkszám / ISBN: 0057375
könyv nyelve: magyar

további képek

Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár