kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Négyesi György : Dr. Sallay Roland 80 játszmája

  • leírás
  • további adatok
Dr. Sallay Roland Máramarosszigeten 1911 január 11-án született és sakkozni 1928-ban kezdett. Négyszer volt a tábla melletti magyar bajnoki döntők résztvevője, tábla mellett is, levelezésben is mester /tábla melletti címét 1948-ban a IV. bajnokságon elért 5. helyezés biztosította/. 1940-41 a Magyar Sakkszövetség főtitkára, 1945-48 a MADOS budapesti titkára.
Jogot végzett, közben a honvédségnél szolgált és tartalékos főhadnagy volt. A II. világháború előtt a Honvédelmi, majd a Földmüvelésügyi Minisztériumban dolgozott. A II. világháború után, mint volt tartalékos főhadnagy és állami tisztviselő a Horthy rendszer kiszolgálójának számított és sehol sem tudott hosszabb ideig elhelyezkedni. Csak 1955-ben lett állandó munkahelye.

Portisch Lajos nagymesterünk szavai: "középmestereink közül Sallay, Ozsváth és Perényi játszmáit ki kellene adni, kombinatív stílusukat tanítani lehetne", így lássuk Dr. Sallay Roland játszmáit, hagyatéka alapján (köszönet özvegyének, hogy átadta nekem). - Négyesi György.
állapot:
kategória: Könyv > Sport > Sakk >
kiadó: Caissa Chess Books, 2001. Kecskemét,
cikkszám / ISBN: 0054068
kötés: fűzve
oldalszám: 36
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár