kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Nádor Éva : Csillagos életek

2 000 Ft
  • leírás
  • további adatok
A könyv 25 holokauszttúlélő lebilincselő élettörténetét tartalmazza. Az elbeszélők a soá idején gyerekek voltak, akik Budapesten csillagos házakban, védett házakban, gettókban élték túl a vészkorszak borzalmait.
Az elbeszélésekből megtudhatjuk a holokauszt hogyan befolyásolta további életüket, az átéltek hogyan hatottak személyiségükre. Az életutak egyfelől azt az üzenetet közvetítik az olvasóknak, hogy a soá nem ért véget a felszabadulással, mert a túlélők egész életükben magukban hordozták a történteket. Ugyanakkor a könyv kicsengése pozitív, hiszen a küzdelmes élet dacára a 25 elbeszélő - orvosok, tanárok, mérnökök, művészek - sikeres életet mondhatnak magáénak.

Mikor megismerkedünk emberekkel szorongattatásuk idején a sárga csillagos házakban, tudni szeretnénk, hogyan élték túl, mi lett belőlük, s manapság hogyan gondolkoznak. Az ebben a kötetben összegyűjtött izgalmas s ugyanakkor hiteles interjúk erre a kérdésre válaszolnak. Minden mesemondó, aki elmeséli történetét, tanú és esettanulmány egyszerre.
Heller Ágnes
állapot:
kategória: Könyv > Történelem > XX. század, politika >
kategória: Könyv > Életrajz >
kategória: Könyv > Vallás > Judaika >
kiadó: Nádor és Társa Kft., 2017
cikkszám / ISBN: 9789631289640
kötés: kötve/papír
oldalszám: 383
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár