kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Szeredi Merse Pál - Kaszás Gábor : Berlin Budapest 1919-1933 - Képzőművészeti kapcsolatok Berlin és Budapest között. Virág Judit Galéria.

10 000 Ft
  • leírás
  • további adatok
Ha csak azt a névsort nézzük végig, akik a húszas évek első felében Berlinben és Németországban alkottak és indultak a világhír felé... Csak néhány név: Berény, Bernáth Aurél, Bortnyik, Forbáth Alfréd, Hincz Gyula, Kádár Béla, Kassák, Moholy-Nagy, Molnár Farkas, Pap Gyula, Péri László, Rauscher György, Scheiber, Tihanyi Lajos, Vaszkó Ödön és Weininger Andor. Rajtuk kívül a berliniek közé tartozott még (fizikailag, vagy stílusában) Czóbel, Kassák, Gábor Jenő, Kernstok Károly, Schubert Ernő és Vajda Lajos.

A Virág Judit Galéria egy, mind a szakmát, mind az érdeklődő közönséget informáló és eligazító, kiváló könyvet adott közre, amely tartalmával és megjelenésével egyaránt fajsúlyos, nagyméretű, 320 oldalas versenytársa lett a hasonló múzeumi kiadványoknak.
A kiállításon látható anyag reprodukcióin kívül sok eredeti dokumentum és korabeli helyszín fotója segíti az eligazodást a korban és a hiánypótló kiállítás emlékének a megőrzését.
állapot:
kategória: Könyv > Művészet > Művészeti album >
kategória: Könyv > Művészet > Képzőművészet > kiállítási katalógus >
kategória: Könyv > Művészet > Művészettörténet >
kiadó: Virág Judit Galéria, 2016
cikkszám / ISBN: 0057608
kötés: kötve/papír
oldalszám: 320 p.
könyv nyelve: magyar

további képek

Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár