kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

A XX. század magyar beszédei

  • leírás
  • további adatok
Szerk.: Vajda Barnabás

Vajda Barnabás a révkomáromi Selye János Egyetem adjunktusa, jelenlegi szakterülete az 1945 utáni egyetemes történelem, főleg a hidegháború társadalomtörténete és hétköznapjai. Ezen felül történelemdidaktikus, azaz nemcsak a történelem iskolai tanításának leghatékonyabb módszerei érdeklik, hanem azon stratégiák is, amelyek segítségével a történettudomány a szélesebb, nem szakmai közvéleménnyel képes kommunikálni tudását.

"Ki lehet olyan botor, hogy a XX. századi magyar közbeszédek tengeréből kimerít egy kiskanálnyit, s azt hiszi, e cseppben megmutathatja a tengert?
Vigaszunk és reményünk Márai Sándor, aki a Füves könyv egyik aforizmájában így bátorítja bölcsen a túl merésznek látszó szellemi kalandra indulókat:," Gondolj arra, mennyi mindent írtak, gondoltak előtted,a gondolatoknak micsoda óceánjai pihennek a múltban, s miféle zuhanással árad minden új korban az emberi gondolatok bősége a jelenségek és tünemények összességéből."
A folyamat tehát megállíthatatlan, bátrat lépni pedig nem tilos. A XX. század magyar beszédei 118 szónoklat közlésével tekint végig a múlt századon.

állapot:
kategória: Könyv > Történelem > XX. század, politika >
kategória: Könyv > Retorika >
kiadó: Agave, 2007
cikkszám / ISBN: 9789637118876
kötés: kötve/papír (kiadói, eredeti védőborítóban)
oldalszám: 433
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár