kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Iljin, M[ihail] : A könyv világhódító útja - Az írás, a betű és a könyv története

  • leírás
  • további adatok
Illusztrálta N. Lapshin.
A borítólap Szakmáry László munkája.

Első kiadás.

E könyvnek és sok hasonlónak szerzője, fiatal orosz mérnök, a neves költő és mesemondó Marsak testvére. Mindketten tagjai egy kitünő írócsoportnak, mely nemcsak gyermekeknek, hanem a gyárak munkásainak és a parasztoknak is ír. E csoport tagjai között akad művész, van, aki a hadseregben mint szakács szolgált, ketten volt árvaházi neveltek. Mind együtt dolgoznak és egyszerű történeteket mondanak a való világról, melyben élünk.

Egy nagy orosz író, M. Iljin megírta a könyv történetét - a gyermekek számára. Leült a serdülő ifjúság közé és tudásának, elbeszélőművészetének páratlan gazdagságával mesélt el olyan komoly, mondhatni tudományos dolgokat, amelyeket azelőtt mindenki nehézkesnek és unalmasnak talált. De hogy mesélte el? Úgy, hogy minden megelevenült, a legszárazabb adatok életet kaptak, érdekesekké, sőt érdekfeszítővé lettek, mind a gyermekek, mind a nagyok számára. Ezért hallgatják tanulsággal és élvezettel a nagy mesemondó szavát. Iljin megtanította az amerikai, angol, orosz ifjúságot az élet ismeretére, a technika csodáinak szeretetére. Varázsa abban a hallatlan kedvességben rejlik, amellyel minden problémát feltár, bemutat és megold. Sok hasznosat tanult tőle a nagyvilág ifjúsága és most illő, hogy a mi fiataljaink is tanuljanak könyvéből.

Az értékes könyvnek csak tartozéka a jó és szép kötés, mint a nemes emberi léleknek az izléses öltözék. Mind a kettő szükséges azonban, de egyszerű ruhában is teljesítheti az ember kötelességét és az értékes fűzött könyv is betöltheti igazi hivatását. Jobb időkben szebb ruhákban fogunk járni és ennek az értékes könyvnek vállaljuk majd az izléses és méltó kötését, amikor ismét rendelkezünk vászonnal, a fűzéshez cérnával és a címnyomáshoz megfelelő anyaggal. Addig is kezeljük gonddal e művet, mert megérdemli.
állapot:
kategória: Könyv > Könyvtörténet, nyomdászat >
kategória: Könyv > Történelem > Művelődéstörténet >
kiadó: Rózsavölgyi, (1945)
cikkszám / ISBN: 0057435
kötés: fűzve (kiadói, eredeti védőborítóban)
oldalszám: 164, 4
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár