kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Bán Mór : A Csillagösvény lovasai (Ezer rege könyve)

  • leírás
  • további adatok
A magyarság elveszett ősi emlékezetének felelevenítésére és őseposzának újraalkotására tesz kísérletet Bán Mór az Ezer rege könyve című sorozatában. A sorozat első kötete, A Csillagösvény lovasai a szkíta ősidőkbe vezet vissza.

Őstörténetünk hajdani regéi, meséi, mondái csak szerény töredékekben élték túl a történelem viharait. A sorozat e töredékek - feljegyzések, krónikarészletek, mesemotívumok - segítségével újrameséli az ősök örökségét új, izgalmas nyelvezettel. Közben felidézi az ismeretlen és ismert századokat, az elfeledett és jól ismert történeteket - regöseink, keresztény krónikásaink és nagy íróink nyomában járva.

Szinte biztosan öröklődtek, keveredtek, formálódtak regéink, meséink, mondáink, hiedelmeink, vagy akár dalaink, szokásaink, nyelveink a más népekkel való együttélés, a szétválások, egybeolvadások, vándorlások és megérkezések évszázadai, évezredei alatt. Szkíta, pártus, keleti és nyugati hun, avar, alán, szarmata, kun, jász, türk, északi ugor népek hangján mesél a szerző mindazoknak, akik örökségül kapták e sokféle nép emlékezetét.
állapot:
kategória: Könyv > Vallás > Mitológia >
kategória: Könyv > Történelem > Magyar őstörténet >
kategória: Könyv > Szépirodalom >
kiadó: Naphegy, (2020)
cikkszám / ISBN: 9789634760504
kötés: kötve/papír
oldalszám: 234
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár